top of page

ZONDAG  23 oktober 16.00 uur
Ekaterina Uvarova  gitaar
&
                                    Eduardo Villarroel Mera  klarinet                programma

Photo 1-Ekaterina Uvarova (guitar)kl.jpg

Ekaterina Uvarova is een nieuwe naam in een generatie Russische klassieke gitaristen. Geboren in Siberië in een familie van niet-muzikanten, begon ze op veertienjarige leeftijd klassieke gitaar te studeren. Ze studeerde af aan de A.N. Kosygin Russische Staatsuniversiteit in Moskou met de hoogste eer en de hoogste score voor de uitvoering van haar eindexamen.

'De speelstijl van Ekaterina Uvarova onderscheidt zich door de rijkdom en schoonheid van toon, oprechtheid van uitvoering en helderheid van figuratieve inhoud. ''
Ekaterina Uvarova is prijswinnaar van het Dutch Guitar Foundation Competition (2022) en andere 13 internationale en nationale concoursen. In maart 2021 trad ze live op op de Nederlandse staatsradio NPO Radio 4. Ook had ze de eer om op te treden in vele prestigieuze zalen, bijvoorbeeld in het Muziekgebouw in Eindhoven en in de Tsjaikovski Concertzaal in Moskou.

Copy of Eduardo Villarroel Mera (clarinet).JPG

Eduardo Villarroel Mera is een klarinettist geboren in Burgos (Spanje) in 1998. Hij begon zijn opleiding in zijn geboorteplaats, aan het Conservatorio Profesional de Música van Burgos onder de voogdij van Joaquín Carvajal.

In 2020 voltooide hij zijn hogere graad aan Musikene, de Hogere Muziekschool van Baskenland is een muziekschool voor hoger onderwijs in San Sebastián, in de Baskische regio van Spanje. Momenteel studeert hij een master in klassieke uitvoering in Nederland bij professor Eddy Vanoosthuyse aan de Fontys School of Fine and Performing Arts (Tilburg). Daarnaast voltooide hij een master in Jazz en Modern Music Performance and Composition aan de Universiteit van La Rioja. Tegenwoordig is hij lid van de Jazz and World Music Committee van de International Clarinet Association (ICA).

Eduardo is momenteel soloklarinet in het Joven Orquesta Sinfónica de Burgos (JOSBU) en lid van de Banda Ciudad de Burgos. Municipal de Bilbao.

Op het gebied van kamermuziek is hij basklarinettist van het Oreka Rietkwintet.

De entreeprijs bedraagt € 15.00 per persoon.
Een pauzedrankje is inclusief.

U kunt betalen door overmaking van € 15.00 p.p.
op 
bankrekening NL89 ABNA 0863 5163 35 t.n.v. L.Pennings.
of
U stopt het geld gepast in een envelop met uw naam en e-mailadres
en geeft deze af bij de entree.

1st part:

 

1.      G. Fortino (1976-) “Il primo giorno” / “The first day”

2.      J. Turina (1882-1949) Fantasia “Sevillana”

3.      I. Stravinsky (1882-1971) Three pieces for clarinet

4.      M. Pasieczny (1980-) Fantasia “Winter’s tale"

 

2nd part:

 

1.      E. Satie (1866-1925) Gymnopedie №1

2.      R. Dyens 1955-2016) Saudade №3

3.      A. Piazzolla (1921-1992) Suite “History of tango”:

         I. Bordel-1900

         II. Cafe-1930

         III. Nightclub-1960

 

•   G. Fortino - “Il primo giorno” / “The first day”

Anchor 1
bottom of page