top of page

ZONDAG  3 maart 15.00 uur

Alexander Jansen
jansen 2.png
Alexander is geboren in 2005 in Utrecht. Al vroeg kreeg hij pianolessen van zijn moeder, pianodocente E. Jansen, professor Marjes Benoist, Thomas Beyer (winnaar van de “Nederlandse Muziekprijs”) en de grote Amerikaans/Ukrainse pianoprofessor S. Edelmann.
Van 2015 tot 2023 maakte Alexander deel uit van de Academie Muzikaal Talent studie voor jong talent aan het Conservatorium Utrecht. Nu volgt hij de Bachelor piano opleiding aan het conservatorium.

In het voorjaar van 2022 werd Alexander door de beroemde pianist Lang Lang, uit vele duizenden jonge pianisten van de hele wereld, gekozen om als enige Europese pianist deel te nemen aan het Scholarship van de “Lang Lang Foundation”. 
Gedurende zijn muzikale ontwikkeling heeft Alexander o.a. de volgende successen behaald:
— Meerdere prijzen bij Internationale Concoursen in Amsterdam, Antwerpen en Zwitserland.
— Als Winnaar van het Spotlight Concours speelde hij met Concertgebouw Orkest.
— Op TV bij het TV programma “Podium Witteman”.
— Optredens en recitals in o.a. Het Concertgebouw Amsterdam, Tivoli Vredenburg Utrecht en De Nieuwe Kerk Den Haag.
— Deelname aan Internationale festivals in New York, Zwitserland en Oxford.

Naast piano spelen componeert hij ook zijn eigen muziek.

Toccata pour le piano – “Montagne mystique” © – voor piano. Op verzoek van NPO Radio 4 heeft hij deze eigen compositie geschreven voor het programma “De Muziekfabriek”.

“Polka du chien excentrique” © – voor piano. Deze compositie is geschreven met inspiratie over en belevenissen met zijn eigen ‘excentrique’ hond.

“COVID-19, the new hope” © muziek video. Deze muziek/video compositie componeerde hij in de Covid-periode en bevat moderne futuristische muziek.

“De eerste ontmoeting” © – Adam en Eva – voor piano. Deze compositie heeft hij geschreven als inzending van de “NBE Compositie Wedstrijd” en hij won hiermee de publieksprijs.

“De eeuwige liefde in het paradijs” © – voor kamerorkest en piano. De compositie “De eerste ontmoeting” heb ik uitgebreid voor orkest. Deze is o.a. uitgevoerd door de Academie Muzikaal Talent.

Voor meer info over het programma en reseveren
bottom of page