top of page
siana en gaby.jpeg

zaterdag 18 april 2020 om 20.15uur

locatie: Ursula Kapel 

Siana Dragneva begon haar loopbaan als leerling van haar vader. Zij is afkomstig uit de stad Varna in Bulgarije en studeerde daar bij Genoveva Burova en Stoika Milanova.

Tevens nam ze deel aan verschillende masterclasses bij o.a. Sashko Gavrilov, Viktor Liberman en Philipp Hirschhorn.

Na haar studie in haar vaderland kwam ze naar Nederland om zich aan het Utrechts Conservatorium bij Philipp Hirsch-horn verder te bekwamen.

Na diens overlijden studeerde ze verder bij Eva Koskinen, eveneens in Utrecht.

Siana speelde o.a. in het Nieuw Sinfonietta Amsterdam en het Nederlands Ballet Orkest. Sinds 1999 werkt ze als vio-liste in het Limburgs Symfonie Orkest te Maastricht.

Na de fusie met het Brabants Orkest is zij violiste bij Philharmonie zuidnederland

Gaby Devies-Fiegen studeerde aanvankelijk piano én viool.

Ze meldde zich als 15-jarige dan ook voor beide instrumenten aan op het conservatorium van Maastricht. Uiteindelijk koos ze definitief voor de piano.

Haar einddiploma solospel behaalde ze bij Jo Dusseldorp.

Naast haar werk als pianopedagoge groeide ze uit tot specialist in het begeleiden van solisten.

Haar liefde voor de kamermuziek leidde tot het vormen van diverse combinaties met fluit, saxofoon, hoorn, hobo, klarinet, viool, cello en zang.

Zij is lid van het Duo Con Brio, het trio Mezzetino, trio A Piacere, the Endeavour Trio en diverse gelegenheidsensembles die regelmatig te horen zijn op binnen- en buitenlandse podia. Bijzonder is de heruitvinding van het huisconcert bij haar thuis waar in kleine kring van maximaal 50 personen kamermuziek gebracht wordt zoals kamermuziek ooit bedoeld is.

er komt een nieuwe datum

bottom of page