top of page

uitvoering 6 september 2019

Trio La Joie

trio la joy klein.jpg

Trio La Joie – opgericht in 2012 – bestaat uit drie ervaren musiciennes die een veelkleurig palet met muzikale gevoelssferen op het podium in Roermond gaan vertolken: vreugdevolle, ironische, jaloerse, magische en melancholische gevoelens.

Dit licht klassieke concert zal door wisselende samenstelling van de musici door iedereen als zeer aangenaam ervaren worden.

 

Mezzosopraan Gaudia Schillings met haar warme stem wordt instrumentaal begeleid door Trix Reintjens (accordeon) en Jopie Jonkers (zang/harp). 

Trix die ook met enkele solostukken de geweldige klanken van de accordeon zal laten klinken. En Jopie die op de Venezolaanse en Paraguayaanse harp, met haar heel eigen betoverende speel- en zangstijl diverse harpstukken (met en zonder zang) ten gehore zal brengen.

Met zijn muzikale en technische ervaring geeft dit trio een verrijkende interpretatie van de muziek van diverse klassieke componisten. Aan bod komen o. m. Offenbach, Händel, Piazolla en Bizet.

Trix Reintjens  ( accordeon ) was al jong in de ban van muziek  en speciaal van de accordeon.Ze studeerde af als docerend en uitvoerend musicus klassiek accordeon aan het Brabants Conservatorium te Tilburg. Zij is actief als dirigent, componist en arrangeur en geeft op bescheiden schaal les. Ze maakt deel uit van het semi- professioneel ensemble Virtuosa ,  begeleidt klassiek geschoolde zangeressen en treedt regelmatig op als soliste.

 

Jopie Jonkers ( zang/harp ) studeerde zang ( en geïmproviseerde muziek ) aan het Conservatorium te Tilburg. Ook volgde zij lessen op de Venezolaanse en Paraguayaanse harp bij o. a. Kenneth Ecury en Roberto Guarani en ontwikkelde hieruit een heel eigen betoverende speel- en zangstijl. Ze gaf ontelbare concerten en had TV optredens met verschillende groepen. Ook maakte Jopie diverse CD’s.

 

Gaudia Schillings ( alt/mezzosopraan ) maakte op twaalfjarige leeftijd haar debuut in de kerstnachtmis. Op haar 18e begon ze haar opleiding solozang aan het conservatorium van Maastricht. Toen al werd ze geëngageerd voor rollen in operettes en verleende zij haar medewerking aan verschillende concerten in Duitsland. Ook zong ze tijdens het WMC de rol van Jeanne d’Arc au Bûcher  van Honneger . Op de kleine podia zingt  ze vaak liedrecitals samen met tenor Harry Ruyl en pianist Constant Notten.

In maart 2017 ging het kindertoneelstuk “De Gelucksvoogel “ in première dat meerdere malen met succes werd opgevoerd in o. m. Kasteel Aerwinkel in Posterholt en Kasteel Heeswijk.

bottom of page