top of page
2019-11-01_1624.png

Programma Harpconcert 5 januari 2020

 

Marcel Grandjany                   -  Rhapsodie                 

Giovanni Battista Pescetti             Sonate in c klein       

Louis Spohr                               Fantaisie                     

Nino Rota                                Sarabanda e Toccata

 

pauze

 

Marcel Grandjany                   - Fantaisie sur un thème de Haydn

Alphonse Hasselmans              La Source

Gabriël Pierné                        Impromptu-Caprice

Félix Godefroid                       Etude de concert

                                           Carnaval de Venise

Joost Willemze (1996) speelt harp sinds zijn zevende. Hij begon zijn lessen bij Vera Kool, die hem enthousiast maakte voor het instrument. In 2008 werd hij leerling van Erika Waardenburg aan de Academie Muzikaal Talent. Ook studeerde hij voor enige tijd bij Edward Witsenburg in Den Haag en bij Manja Smits in Amstelveen. Masterclasses volgde hij bij onder meer Elinor Bennett, Emmanuel Ceysson, Skaila Kanga, Judy Loman, Sivan Magen en Isabelle Perrin.

 

Joost won prijzen op de concoursen van de Stichting Jong Muziektalent Nederland en op het Internationaal Harpconcours in Wales. In april 2012 won hij een 1e prijs in de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours in Den Haag.

 

In januari 2009 maakte Joost zijn televisiedebuut bij Ivo Niehe en in de zomer van 2010 was hij live op televisie te zien tijdens het Kinderprinsengrachtconcert in Amsterdam. Daar soleerde hij met het JeugdOrkest Nederland en voerde hij een stuk uit met zangeres Laura Janssen. In mei 2013 was hij één van de vier finalisten in het NTR-programma De Avond van de Jonge Musicus; hier was hij te horen in het harpconcert van Ginastera met het Nederlands Kamerorkest. Als solist met orkest speelde Joost ook de Danses Sacrée et Profane van Debussy en de Irish Suite van Nico Brandon.

 

Joost geeft concerten in zowel binnen- als buitenland. De achterliggende tijd gaf hij onder meer concerten op het Dutch Harp Festival, het Grachtenfestival in Amsterdam, op het Italiaanse ministerie van cultuur in Rome en tijdens het Rio Harp Festival in Brazilië. Ook was hij meerdere malen te horen op de radio, waaronder in het programma Spiegelzaal op radio 4 vanuit het Concertgebouw in Amsterdam. De achterliggende jaren won Joost prijzen bij concoursen in New York, Tournai en Seoul. In november 2017 eindigde hij als eerste bij het Internationale Harpconcours in Porto en in september 2018 ontving hij opnieuw de eerste prijs tijdens het Italiaanse harpconcours ‘Suoni d’Arpa’ in Saluzzo. In 2019 zal hij onder meer optreden in Frankrijk, Italië, Spanje en Hong Kong. Ook zal hij binnen onbepaalde tijd zijn eerste album opnemen bij het label TACTUS.

 

Na het behalen van zijn gymnasiumdiploma studeerde Joost een jaar aan de Accademia Vivarium Novum in Rome. Momenteel studeert hij Klassieke Talen en Russisch aan de Universiteit Leiden en zet hij zijn harpstudie voort bij Erika Waardenburg.

bottom of page