top of page

ZONDAG  25 september 16.00 uur
Les trois muses


Drie enthousiaste musiciennes  nemen u met hart en ziel mee in Zuiderse sferen met Franse Chansons, Zuid-Amerikaanse muziek, Musette & poëzie in een ongewone, verrassende combinatie van harp, accordeon en twee stemmen die prachtig bij elkaar kleuren.

Initiatiefneemster harpiste/ zangeres Jopie Jonkers was als kind al gefascineerd door de Franse en Spaanse taal, bij haar thuis werd altijd muziek gedraaid van Edith Piaf, Charles Aznavour, Trio Los Paraguayos en vele anderen.

Zangeres/ dichteres Ankie Keultjes schrijft sfeer- en toonaangevende gedichten die passen bij de gezongen stukken. Zelfs al spreek je geen Frans of Spaans, dan begrijp je hierdoor tóch de inhoud.

En tenslotte speelt accordeoniste Trix Reintjens de sterren van de hemel om de twee stemmen  te begeleiden en zowel de Parijse sfeer op te wekken met wervelende musettestukken, als de Zuid-Amerikaanse stijlen kundig te treffen.

 

Jopie Jonkers  : harp & zang

Ankie Keultjes: zang & gedichten

Trix Reintjens  : accordeon

Trio Dame de Coeur
Jopie Ankie en Trix[40265].jpg

PROGRAMMA 17 september

programma.png

Trix Reintjens-Rietjens

Trix was al jong in de ban van muziek en van het accordeon.  Zij studeerde af als docerend- en uitvoerend musicus klassiek accordeon aan het Brabants Conservatorium te Tilburg. Zij is actief als dirigent en arrangeur en geeft op bescheiden schaal les. Als speelster maakt zij deel uit van het professioneel ensemble Virtuosa, begeleidt zij klassiek geschoolde zangeressen en treedt zij ook regelmatig op als soliste. In 2004 startte zij met het accordeonensemble Air d ‘Accordéon.
Zij bewerkte de musicals Chess en West Side Story en Les Misérables en Roméo et Juliette tot concertversies die respectievelijk in 2014 en 2016 en 2018 en 2022 met groot succes werden uitgevoerd in het Munttheater te Weert. Dat het publiek deze uitvoeringen wist te waarderen werd bevestigd door 3 x de toekenning van de prestigieuze Weerter Podium Publieksprijs voor deze producties. 
April 2024 presenteert ze haar 5e musicalproductie " L’ Opéra Rock " in het Munttheater  te Weert.

Jopie Jonkers  

Jopie Jonkers studeerde zang GM aan het Brabants Conservatorium te Tilburg.  Zij volgde harplessen op de Venezolaanse en de Paraguayaanse harp bij diverse musici (oa Kenneth Ecury/ Roberto Guarani) en ontwikkelde hieruit een heel eigen betoverende speel- en zangstijl. 
Na ontelbare concerten en TV optredens met verschillende groepen maakte zij achter-eenvolgens met haar eigen groep:  de CD’s "Asi soy yo" (1998),  "El alma tira p'atrás" (2001) en “Moriré en Buenos Aires” (2003). En een CD gewijd aan het Franse chanson met de groep “Les P’tits Belges”, getiteld: ‘Chanson’ (2006) Kerst CD met Karel Vingerhoets en Koen de Cauter: ‘Alles zwijgt nu’(2007). In 2008 kwam een CD uit met Juan Masondo, Koen de Cauter, Rinus Raaijmakers en Alfredo Marcucci, veel Argentijns getiteld: ‘El Charco’ en in 2010 kwam een volgende CD uit in dezelfde bezetting: ‘Palomita Viajera’.

www.jopiejonkers.com   www.huisconcert.com   

Ankie Keultjes van Meurs, begonnen als geluidstechnicus bij Deirdre, ontwikkelde zich in de loop der jaren op vele terreinen, als zangeres, dichter en producer. Samen met haar levenspartner Ad van Meurs, bekend onder de naam The Watchman, maakte zij deel uit van diverse formaties: als zangeres, keyboardspeler in de New Wave band W.A.T. , als zangeres, geluidstechnicus in The Watchman en de fameuze Arabicana groep No Blues. Ook richtte zij haar eigen americana trio op, The Very Girls.
Ook bracht zij meerdere dichtbundels uit onder het pseudoniem Anna Kersten bij haar eigen uitgeverij ‘Woord in Beeld’. 
Haar gedichten worden gekenmerkt door de warme liefdevolle taal die zij hanteert hetgeen tijdens het programma 'Les Mots d'Amour' bij menigeen een gevoel van herkenning teweeg brengt.                                                                                                    Uitgebreide informatie: www.ankiekeultjes.eu

bottom of page