Pianist Christian Sanders is geboren in Groningen. Op zevenjarige leeftijd kreeg hij zijn eerste pianolessen. Vijf jaar later werd hij toegelaten tot de vooropleiding aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Aan dit instituut volgde hij ook de bachelorstudie bij de pianodocenten Tamara Poddubnaya en Nata Tsvereli. Na het behalen van het diploma deed hij een masterstudie aan de HKU (conservatorium Utrecht) bij de Hongaarse pianiste en docente Klára Würtz.

In 2015 behaalde hij cum laude het diploma met het tweede pianoconcert van Johannes Brahms, begeleid door het Utrechts Studenten Concert.

Na zijn studie in Nederland kwam hij in contact met de in Oostenrijk bekende en gewaardeerde pianist Johannes Kropfitsch, die als docent verbonden is aan het conservatorium in Wenen (Musik und Kunst, Privatuniversität der Stadt Wien). In 2015 werd hij toegelaten tot het COP (Certificate of Performance Program), een zeer gespecialiseerde studie, die uitvoerende musici de gelegenheid biedt zich in de beroepspraktijk verder te ontwikkelen.

In 2017 behaalde hij met goed resultaat het COP-diploma.

Christian volgde masterclasses bij Rian de Waal, Paolo Giacometti, David Kuijken, Bart van Oort, John Glazer, Sheila Page, Vladimit Tropp (Moskou) en Alessio Bax. Hij  nam deel aan een aantal concoursen: hij won de tweede prijs op het Internationale Schubert Concours in Ruse (Bulgarije) en de prijs voor de beste uitvoering van compositie van Schubert. Driemaal haalde hij de finale van het Prinses Christina Concours (noord).

Verdere concoursen waren o.a.:
- San Nicola di Bari (Italië) finalist
- Musikalisches Feuerwerk Baden Württemberg (Duitsland) Grand Prix
- Stars Of Tenerife (Spanje) Grand Prix
- Bursa Competition (Turkije) 1ste Prijs

In 2017 behaalde Christian tijdens het Internationale Rosario Marciano Concours in Wenen de prijs voor de beste interpretatie van een compositie van Franz Schubert.
Ook in de kamermuziek heeft hij zich verder ontwikkeld. Zo heeft hij een aantal malen deelgenomen aan het Orlando Festival in Kerkrade, dat gespecialiseerd is in ensemblespel, en aan het Mimir Chamber Festival in Fort Worth Texas. Tijdens mijn studie in Wenen vormde hij een ensemble met Lucia Harvanova (viool) en Lilyana Kehayova (cello).

In maart 2019 heeft Christian Sanders zijn debuut CD geproduceerd met Impromptus van F. Schubert.

Deze zijn verkrijgbaar via zijn website: www.christiansanders.nl of na zijn concertuitvoeringen.

christian sanders.jpg

PROGRAMMA

 

F. Schubert Sonate D575 

-Allegro ma non troppo 

-Andante 

-Scherzo: Allegretto - Trio 

-Allegro giusto

 

F. Schubert Sonate D784

-Allegro giusto 

 

Pauze 

 

 

F. Schubert imptromptus

- op 90 nr3 en 4

- op 142 nr 3