top of page

Piet Jeegers Clarinet Choir

jegers.png

Het Piet Jeegers Clarinet Choir is in 1986 opgericht door Piet Jeegers, klarinetdocent aan het Koninklijk Muziekconservatorium te Brussel en de Stichting Kreato Hogeschool voor Muziek te Thorn.

Na een opleiding te hebben gevolgd aan de muziekschool te Thorn, studeerde Piet Jeegers aan het Koninklijk Muziekconservatorium te Brussel klarinet bij Pierre Bulté en kamermuziek.bij Arie van Lysebeth. Van beide onderdelen behaalde hij zowel de eerste prijzen alsook de hogere diploma's. Als soloklarinettist en concertmeester is Piet Jeegers verbonden aan het harmonie-orkest St. Michael te Thorn

 

Het Clarinet Choir bestaat uit een 15-tal professionele klarinettisten die samen een volledige klarinetfamilie vertegenwoordigen, van es- tot en met de contrabasklarinet . Deze brede bezetting garandeert een perfect uitgebalanceerde klankrijkdom. Zo ontstaat de mogelijkheid om optimaal samen te musiceren en kennis te nemen van arrangementen van het klassieke repertoire en de speciaal geschreven composities, met als einddoel het fenomeen Clarinet Choir in Nederland en daarbuiten een grotere bekendheid te geven.

 

Inmiddels heeft het Clarinet Choir 4 prachtige cd’s uitgebracht

1.png
4.png
2.png
3.png
bottom of page